NL EN
DONEER NU!

Schagen maakt namen overtreders Drank- en Horecawet bekend

31 januari 2018

Schagen maakt namen overtreders Drank- en Horecawet bekend De gemeente Schagen gaat ze met naam en toenaam noemen. Horecagelegenheden, winkels en (sport)verenigingen die toch alcohol hebben geschonken aan jongeren onder de 18.

"Dit moet echt klaar zijn nu", zegt wethouder Ben Blonk van gezondheidsbeleid. Hij zint op maatregelen. Kroegen en winkels die nogmaals in de fout gaan hangt wellicht een (tijdelijke) sluiting boven het hoofd, verenigingen wil Blonk raken in de portemonnee. Bij voorbeeld een korting van 10% bij een overtreding.

De voorzitter van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, Roy van der Weel, eigenaar van Wonder’s in Schagen, vindt het "op zich prima" dat de gemeente Schagen de namen van alcoholovertreders openbaar maakt, maar vindt dat ze eerder geïnformeerd hadden moeten worden. "Dat was ook de afspraak. Die controle was eind oktober, nu horen we er pas van. Dan valt er niets meer bij te sturen, laat staan dat je sancties kan opleggen aan iemand. Je kunt niet meer nagaan wie dat biertje heeft verkocht."

Bronnen: noordhollandsdagblad.nl en noordhollandsdagblad.nl.

Laatste nieuws