NL EN
DONEER NU!

WKOF: zo min mogelijk alcohol

24 mei 2018

Na 10 jaar onderzoek maakt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) de nieuwe aanbevelingen voor het verkleinen van de kans op kanker bekend. Zo min mogelijk alcohol is daar één van. "Want zelfs kleine hoeveelheden alcohol verhogen al het risico op kanker. Zo weten we dat zelfs één glas alcohol per dag de kans op borstkanker vergroot."

Roken wordt ten strengste afgeraden, want dat is volgens het WKOF de grootste oorzaak van kanker. In de nieuwe richtlijnen adviseert het WKOF mensen verder om op gewicht te blijven, want overgewicht en obesitas verhogen volgens het onderzoek de kans op maar liefst 12 verschillende soorten kanker. En door meer te bewegen zou de kans op baarmoederkanker, borstkanker en darmkanker kleiner worden.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds introduceert vandaag ook een nieuw voorlichtingsmodel voor de aanbevelingen. Dit wetenschappelijk onderbouwd voorlichtingsmodel werkt met stoplichtkleuren en laat het publiek op eenvoudige wijze zien wat te doen (groen), waar op te letten (oranje) en wat niet te doen (rood) voor minder kans op kanker.

Bron: wkof.nl.
CUP-rapport wcrf.org hier te downloaden.

WKOF: zo min mogelijk alcohol

Laatste nieuws