NL EN
DONEER NU!

In Amsterdam hanteren clubs vaker entreegrens van 21 jaar

11 februari 2023

Uit een inventarisatie van Het Parool blijkt dat grofweg sinds de coronapandemie meer Amsterdamse nachtclubs een leeftijdsgrens van 21 jaar hanteren. Vooral onlangs geopende clubs zoals de Schietclub, Kanaal40 en Het Sieraad hanteren deze leeftijdsgrens, waardoor de keuze voor jongeren onder de 21 jaar beperkt is.

Eigenaar Pieter de Kroon zegt dat een van de hoofdredenen is dat 18-plussers niet zo goed weten hoe ze uit moeten gaan na de coronaperiode. "Dat heeft voor veel problemen gezorgd," zegt hij. "Ze zijn heel brutaal tegen beveiligers en personeel en kunnen minder goed omgaan met drank."

Bas Louwers van Bitterzoet, die ook voorzitter is van het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC), verhoogde onlangs ook de leeftijdsgrens voor zijn nachtclub. "We zagen om ons heen dat veel clubs een leeftijdsgrens van 21 jaar hanteren en toen kwamen veel 18-jarigen naar ons toe," zegt hij. "Ze zijn alleen niet opgeleid in uitgaan en weten niet hoe ze zich moeten gedragen tegenover vrouwen. En dan vallen ze soms nog in slaap of moeten ze kotsen. Dat hield onze vaste bezoekers weg."

Veel clubs met een minimumleeftijd van 21 jaar organiseren doordeweeks nog wel een feest voor 18-plussers.

Bron: parool.nl.

Laatste nieuws