NL EN
DONEER NU!

Kabinet hakt knoop door: coronamaatregelen worden fasegewijs versoepeld

6 mei 2020

Vanaf 1 juni kunnen de terrassen in Nederland weer open. De gasten moeten aan een tafeltje zitten en op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Dat lieten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jong vanavond weten tijdens een persconferentie. Het toestaan van extra ruimte voor terrassen, zoals bijvoorbeeld D66-Kamerlid Kees Verhoeven wil, is een lokale aangelegenheid en niet iets waar het Kabinet over kan besluiten.

Restaurants en cafés (m.u.v. sportkantines) kunnen óók vanaf 1 juni weer voor bezoekers open zijn, op basis van reservering. Er mogen maximaal dertig personen (incl. personeel) zijn en ook hier geldt de 1,5 meter afstand. In een gesprek vooraf tussen ondernemer en klant wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert.

Vanaf 1 juli 2020 kan de horeca mogelijk het publiek uitbreiden tot honderd personen, nog steeds op basis van reservering en met voldoende tussenruimte.

Vanaf 1 september kunnen sportkantines weer open.

Deze maatregelen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van of en hoe het coronavirus zich heeft ontwikkeld.

Het kabinet kan nog geen precieze noemen waarop "vergunningplichtige evenementen" weer doorgang kunnen vinden. In een brief over de versoepeling van de coronamaatregelen schrijft minister De Jonge dat deze evenementen pas weer kunnen plaatsvinden als er een vaccin tegen het virus is.

Bron: rijksoverheid.nl.

Kabinet hakt knoop door: coronamaatregelen worden fasegewijs versoepeld

Laatste nieuws