NL EN
DONEER NU!

Rotterdams restaurant hoeft voorlopig geen alcohol te schenken

1 december 2017

Rotterdams restaurant hoeft voorlopig geen alcohol te schenken Restaurant Ilya aan het Rotterdamse Tiendplein en de Alliantie West-Kruiskade hebben gisteren, in een ontspannen overleg, goede afspraken gemaakt over de toekomst. Het restaurant hoeft de komende twee jaar geen alcohol te schenken, daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. Ook gaat Ilya zich extra inspannen om het Tiendplein nog levendiger te maken.

Restauranteigenaar Ozkan Bayram van Ilya en Richard de Boer van de Alliantie zijn zeer tevreden met dit resultaat.

Toen Bayram ruim een jaar geleden van zijn winkel aan het plein een restaurant wilde maken, reageerde de Alliantie enthousiast. Met veel pijn en moeite werd de bestemming zo aangepast dat een volledige horecavergunning kon worden verleend. Daarom werd in het huurcontract als voorwaarde opgenomen dat het restaurant alcohol op de menukaart moest zetten. De restauranteigenaar weigert dat inmiddels, omdat hij bang is dat zijn vaste klanten, veel gezinnen met kinderen, wegblijven als hij alcohol gaat schenken.

Dat resulteerde in een brief van de Alliantie West-Kruiskade die hem sommeerde alcohol te gaan schenken. Zo niet, dan zou pandeigenaar Woonstad een dwangsom opleggen of zelfs de huur opzeggen. De kwestie kwam vervolgens in de media. De kou lijkt nu, na het overleg van gisteren, voorlopig uit de lucht.

Bron: persbericht.

persbericht-west-kruiskade.pdfpersbericht-west-kruiskade.pdf (221 kB)

Laatste nieuws