NL EN
DONEER NU!

Vakorganisatie boa’s tevreden met blurring-uitspraak Nieuwegein

29 juli 2016

Vakorganisatie boa’s tevreden met blurring-uitspraak Nieuwegein BOA ACP is tevreden met de uitspraak van de rechter in het kort geding tussen de Slijtersunie en de gemeente Nieuwegein. De rechter verbiedt deelname aan de zogenoemde 'blurring-pilot' rond mengvormen van retail en horeca en geeft aan dat de gemeente zich aan de Drank- en Horecawet moet houden. De uitspraak helpt boa’s in de uitoefening van hun vak en de handhaving van de wet.

"Het is voor onze boa’s in de deelnemende gemeenten erg lastig te handhaven op een pilot die haaks staat op de Drank- en Horecawet. Daarnaast ontstaat onduidelijkheid en onbegrip onder winkeliers. De ene winkelier die meedoet aan de pilot mag onder gedogen van de wet wel alcohol schenken, de buren die niet meedoen riskeren een fikse boete," aldus BOA ACP-voorzitter Richard Gerrits. "We begrijpen dat winkeliers teleurgesteld zijn in de uitspraak. Wat ons betreft moet er goed worden gekeken naar de juridische risico’s en gevolgen, ook voor de andere gemeenten die aan de pilot meedoen."

BOA ACP heeft de signalen van haar leden gedeeld met diverse Kamerleden die zich zorgen maken om de uitvoer van de pilot. BOA ACP zal staatssecretaris Van Rijn vragen wat de gevolgen zijn van de uitspraak van de rechter op de pilot.

Bron: ikbenboa.nl.

Laatste nieuws