NL EN
DONEER NU!

KHN wil registratieplicht voor aanbieders deeleconomie

17 januari 2018

KHN wil registratieplicht voor aanbieders deeleconomie Gelijke monniken, gelijke kappen: Koninklijke Horeca Nederland (KHN) pleit voor een landelijke registratieplicht voor particuliere aanbieders als Airbnb, Thuisafgehaald en ShareDnD. Vandaag is daarover een hoorzitting in de Tweede Kamer.

Bernadette Naber van KHN begrijpt heel goed dat mensen hun kookkunsten en woning met anderen willen delen, maar waar hobbyisme overgaat in commerciële activiteiten, dreigt overlast.

"Een landelijke registratieplicht naar Amsterdams voorbeeld kan zorgen voor een gelijk speelveld en minder overlast", zegt Naber. "Dan kan de overheid controleren op bijvoorbeeld brandveiligheid, legionella en het betalen op toeristenbelasting. Zodra het commerciële activiteiten worden, vinden we dat iedereen aan dezelfde eisen moet voldoen. En op het moment dat je bij een maaltijd thuis ook alcohol gaat schenken, zou je eigenlijk moeten voldoen aan de Drank- en Horecawet. Want een cafeetje op de hoek moet ook een vergunning hebben."

Bron: bnr.nl.

Laatste nieuws