NL EN
DONEER NU!

30 maanden cel voor agenten na seks met dronken vrouw

6 juli 2015

30 maanden cel voor agenten na seks met dronken vrouw Twee voormalige agenten moeten 30 maanden de gevangenis in omdat ze een vrouw seksueel hebben misbruikt. De agenten gaven de vrouw, die behoorlijk gedronken had, een lift in hun dienstauto toen zij ’s nachts uit een discotheek kwam. In plaats van haar direct naar huis te brengen namen ze haar mee naar een rustige plek, waar zij seks met haar hadden.

Achteraf hebben zij geprobeerd om een mutatierapport in het politiesysteem te vervalsen zodat het leek alsof het verhaal van de vrouw niet klopte.

De rechter vindt dat de agenten het vertrouwen dat mensen in de politie hebben ernstig hebben beschadigd. "Zij hebben de politie in het algemeen in diskrediet gebracht. Een politieagent hoort hulp te bieden aan mensen die dat nodig hebben. In plaats van dat te doen hebben deze agenten misbruik gemaakt van een vrouw die vertrouwen in hen had. Daarna hebben ze daarover gelogen in mutatierapporten." De rechtbank neemt dat de agenten ernstig kwalijk. Dat de agenten in functie strafbare feiten gepleegd hebben vindt de rechtbank strafverzwarend. Naast de gevangenisstraf moeten de agenten de vrouw een schadevergoeding van 1.200 euro betalen.

Uitspraken: ECLI:NL:RBOVE:2015:3229, ECLI:NL:RBOVE:2015:3230

Bron: rechtspraak.nl.

Laatste nieuws