NL EN
DONEER NU!

Alcoholverbod voor studenten Nijmeegs universiteitsgebouw

22 juni 2017

Alcoholverbod voor studenten Nijmeegs universiteitsgebouw Studenten mogen tot het einde van het collegejaar geen alcohol nuttigen in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen. Sterke drank drinken zal permanent verboden blijven. Aanleiding is een activiteit waarbij een kandidaat-bestuurslid van studievereniging CognAC zoveel dronk dat hij een alcoholvergiftiging kreeg.

Het incident vond plaats op 8 juni tijdens een zogenaamde kanditour, waarop kandidaatsbesturen van studieverenigingen kennismaken met de zittende bestuursleden. Op tafel stonden niet alleen maar biertjes, maar ook sterke drank. Voor een van de leden van studievereniging CognAC was het duidelijk te veel: hij moest met een alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het faculteitsbestuur van FNWI is geschrokken en heeft besloten dat alcohol voorlopig uit de studentenkantines van het Huygensgebouw worden geweerd. Tot het einde van het collegejaar (15 juli) bestaat in het Huygensgebouw een alcoholverbod voor alle evenementen waarbij studenten betrokken zijn. Het nuttigen van sterke drank in en om het Huygensgebouw blijft ook daarna verboden.

Bron: voxweb.nl.

Laatste nieuws