NL EN
DONEER NU!

Steeds meer dorpsdiscotheken opgedoekt

11 september 2019

Het doek viel vorige week voor discotheek Smithy's Palace in het Overijsselse Eesveen. Het is de laatste in een lange reeks bar-dancings op het platteland die sluiten of failliet worden verklaard.

Volgens horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners verdween 23% van alle discotheken tussen 2012 en 2017. Deze daling is het sterkt in de noordelijke provincies: in Groningen werden tien van de vijftien dansgelegenheden opgedoekt en in Drenthe vijf van de tien.

Eigenaar Louw Mulders van discotheek Chez Marknesse in de Noordoostpolder denkt dat hij een groot deel van zijn klandizie verloor aan evenementen die georganiseerd werden in de omgeving. "In het verleden werden er alleen in de zomer festivals georganiseerd, nu heb je die het hele jaar door", zegt hij.

Bezoekers geven bovendien flink wat meer geld uit op festivals dan in een discotheek. ING berekende de gemiddelde besteding van de festivalbezoeker op €150 per dag. Dat is tien keer hoger dan het bedrag dat mensen bereid zijn neer te tellen tijdens een avondje in de kroeg. Daarnaast heeft het verhogen van de leeftijd om alcohol te kopen niet meegewerkt.

Bron: nu.nl.

Laatste nieuws