NL EN
DONEER NU!

Alcohol bij kinderen verbieden leidt niet tot stiekem meer drinken

22 maart 2020

Ouders moeten alcohol drinken bij hun kinderen verbieden. Dit leidt NIET tot stiekem meer alcohol drinken. Die boodschap had kinderarts Nico van der Lely van het Reinier de Graaf Ziekenhuis op een voorlichtingsavond in Leusden die werd gehouden bij SV Achterveld.

Van der Lely somde in hoog tempo zijn schokkende ervaringen op met alcohol bij kinderen. Die logen er niet om. Meisjes gaan sneller 'out' dan jongens en hebben meer negatieve ervaringen zoals verkrachtingen als ze gedronken hebben. Jongens worden agressief en overmoedig door alcohol. Daardoor overlijden ze vaker aan ongelukken en valpartijen en soms stikken ze in hun eigen braaksel.

Ouders en begeleiders van alcohol gebruikende kinderen hebben een enorme verantwoording als ze kinderen toestaan alcohol te drinken. In Nederland lopen er rechtszaken tegen ouders van 'keten' die door andere ouders verantwoordelijk worden gehouden voor het 'comazuipen' van hun kind.

Mede-organisator van de avond, huisarts Willem Koch, hoopt op een samenwerking tussen ouders, sportverenigingen en de gemeente zodat het alcoholgebruik teruggebracht kan worden. Koch: "Wie pakt de handschoen op?"

Bron: leusderkrant.nl.

Laatste nieuws