NL EN
DONEER NU!

Amsterdamse OLVG luidt noodklok om spoedeisende hulp

16 april 2016

Amsterdamse OLVG luidt noodklok om spoedeisende hulp Het OLVG luidt de noodklok over de overlast van alcoholgebruikers op de Spoedeisende Hulp. Zeker tweederde van de patiënten die op een vrijdag- of zaterdagavond de Eerste Hulp binnenkomt, heeft te diep in het glaasje gekeken. Sommigen schelden, spugen, dreigen en gooien met spullen.

"Drank staat met stip op één. Er is vaak een piek rond tien uur 's avonds na een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel en een piek rond vieren als de cafés sluiten," zegt Michiel Gorzeman, arts en medisch manager van de Spoedeisende Hulp van het OLVG.

De meeste patiënten zijn tussen de twintig en veertig jaar en zijn van hun fiets gevallen. De overlast is groot. "Ze zijn vervelend en onrustig. Ze hebben geen zin om te wachten op een behandeling en worden agressief." Met alle gevolgen van dien.
"We willen nu echt aan de bel trekken over de alcoholoverlast. Er moet meer aandacht voor komen in de horecawereld en via overheidsvoorlichting op scholen. Alcohol is geaccepteerd door de maatschappij maar het brengt een hoop agressie, onrust en veel zorg mee. Er is veel aandacht voor drugs als XTC maar alcohol is een onderschat probleem."

Bron: parool.nl.

Zie ook: Vrijdagavondpatiënten in het OLVG: ladderzat, agressief en niet in bed te houden.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl