NL EN
DONEER NU!

Klaas Dijkhoff speelt prominente rol in bierspotje Bavaria

25 januari 2024

Klaas Dijkhoff speelt prominente rol in bierspotje Bavaria In een nieuw bierspotje van Bavaria speelt Klaas Dijkhoff, de ex-kroonprins van de VVD, een opvallende en prominente rol als 'infiltrant' op het Binnenhof.

Het gaat allemaal om het gedoe dat ontstond toen bleek dat carnaval dit jaar zou samenvallen met de doorstroomtoets, de nieuwe Cito-toets. Carnaval moest maar verplaatst worden, vond minister van Onderwijs Dennis Wiersma. Uiteindelijk is de zaak opgelost en krijgen scholen een week extra voor de toets, waardoor overlap met carnaval tegen kan worden gegaan.

Om dit soort politiek gedoe te voorkomen wordt Dijkhoff in de commercial geïntroduceerd als 'paard van Troje voor de lobby'. Hij gaat het feest der feesten behoeden 'voor al het politieke gepruts daar.' Dankzij Bavaria wordt Dijkhoff gekroond en wel tot kroonprins Klaas.

Het optreden van Dijkhoff in het spotje roept vragen en ongemak op: “Suggereert hij dat hij als ex-politicus nog dingen gedaan krijgt in Den Haag?” Opmerkingen dat bekende Nederlanders zich niet zouden moeten lenen voor een bier-commercial glijden ook van zijn rug af. Dijkhoff vindt het een eer dat hij gevraagd is als kroonprins, om dit stukje erfgoed zo in het zonnetje te zetten.

Bronnen: omroepbrabant.nl, ed.nl en nrc.nl.

Foto: Frank Kemme (Kemme Communicatie).

Laatste nieuws