NL EN
DONEER NU!

Geen alcohol meer in restaurant Eerste Kamer

31 januari 2024

Het dagelijks bestuur van de Eerste Kamer, het zogeheten College van Voorzitter en Ondervoorzitters (CVO), heeft besloten dat er in het bedrijfsrestaurant geen alcoholhoudende drank meer wordt geserveerd.

Volgens Ronald Berghouwer, woordvoerder van de senaat, is het besluit niet ingegeven door eventuele incidenten met dronken politici. “Die zijn er helemaal niet geweest”, zegt hij. "Er zijn überhaupt nog weinig leden die bij het diner uitgebreid aan de wijn gaan."

"Het is een discussie die al langer speelt. Sinds een tijdje is het voor medewerkers al niet meer mogelijk om alcohol te bestellen. Verschillende senatoren hebben daar toen vragen over gesteld. Het CVO heeft nu besloten de lijn ook voor leden door te trekken. Het is ook een beetje de maatschappelijke ontwikkeling. Drinken op het werk is niet meer van deze tijd."

Het is niet zo dat het hele gebouw van de Eerste Kamer wordt drooggelegd. "Als mensen op de fractiekamer iets willen drinken, dan kan dat gewoon", zegt Berghouwer. "Het is ook niet zo dat er bij het kerstdiner geen glaasje wijn meer mogelijk is."

Volgens de woordvoerder is er tot nu toe geen protest geweest van Eerste Kamerleden tegen het anti-alcoholbesluit.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws