NL EN
DONEER NU!

Horeca-afdelingen dreigen: 'Wij gaan op 17 januari open en blijven open'

2 december 2020

Horecagelegenheden in vijftig gemeentes dreigen op 17 januari open te gaan. Het gaat onder meer om Breda, Maastricht, Haarlemmermeer en Weert. Dat schrijft de afdeling uit Breda van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een persbericht.

De afdeling zegt dat ze spreekt namens vijftig afdelingen. Over hoeveel horecabedrijven dit gaat, is onduidelijk. De initiatiefnemers spreken van 'duizenden'. Het landelijk bureau van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten begrip te hebben voor de situatie, maar vindt het onverantwoord om op te roepen tot dingen die tegen de wet ingaan, zegt een woordvoerder.

De vijftig afdelingen komen met deze actie omdat het volgens hen niet anders kan. "De inmiddels absolute financiële noodzaak, het gebrek aan toekomstperspectief vanuit het kabinet en met name ook het inconsistente overheidsbeleid, laten ons geen andere keus: we gaan onder strikte voorwaarden van het protocol van KHN open op 17 januari 2021 en blijven open", staat in het persbericht.

Een woordvoerder van het kabinet zegt in een reactie op de aankondiging van de horeca-afdelingen dat het kabinet steeds kijkt wat mogelijk en nodig is, en dat bij alle vervolgstappen het aantal nieuwe besmettingen leidend is. Het kabinet neemt volgende week een besluit over de komende periode, maar ook daarna en voor 17 januari zullen nog beslissingen vallen, zegt de woordvoerder.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws