NL EN
DONEER NU!

‘Kabinet werkt aan plan om 21 april terrassen en winkels te openen’

8 april 2021

‘Kabinet werkt aan plan om 21 april terrassen en winkels te openen’ Nederland mag mogelijk eind deze maand het terras weer op. Het demissionaire kabinet werkt aan een groot plan om het coronaslot te ontgrendelen. Het idee is om vanaf 21 april terrassen en winkels te openen. De omstreden avondklok verdwijnt dan ook. Wat de plannen zijn m.b.t. de alcoholklok is onbekend.

Eind deze maand verwacht het kabinet een omslagpunt te bereiken. Zeker zes miljoen mensen zijn dan bestand tegen het virus. De helft heeft al corona gehad, de andere helft waaronder een groot deel van de risicogroep is dan gevaccineerd.

Koninklijke Horeca Nederland denkt dat meer versoepelingen mogelijk zijn. Als de terrassen later deze maand opengaan, kunnen mensen mogelijk onder bepaalde voorwaarden ook weer naar binnen bij restaurants en cafés. KHN pleit voor duidelijkheid over hoe de overheid komende tijd stapsgewijs weer meer wil toestaan.

Nederlandse ziekenhuizen reageren ‘verbijsterd’ op het nieuws dat het kabinet van plan is om de coronamaatregelen te versoepelen. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook verschillende experts van het Outbreak Management Team vinden het opengooien van de terrassen nog te vroeg. "Onze mensen lopen op hun tandvlees nu de bezetting in de ziekenhuizen en op de ic’s blijft toenemen", zegt NVZ-woordvoerder Wouter van der Horst.

Bronnen: telegraaf.nl, businessinsider.nl en ad.nl.

Laatste nieuws