NL EN
DONEER NU!

Drooglegging risicowedstrijden Helmond

20 augustus 2022

Drooglegging risicowedstrijden Helmond Er werd voor en tijdens de voetbalwedstrijd Helmond Sport tegen FC Eindhoven in het hele stadion geen alcohol verkocht. Dit omdat burgemeester Elly Blanksma, na overleg met de politie en officier van justitie, de derby als risicowedstrijd heeft bestempeld.

Dat geldt ook voor de thuiswedstrijden tegen Willem II (14 oktober), ADO Den Haag (28 oktober) FC Den Bosch (16 december) en MVV (4 april). Na het eindsignaal mag er wel alcohol verkocht worden.

Tijdens de wedstrijd tegen Eindhoven was bij de verkooppunten geen vraag naar bier. "Iedereen weet dat het niet mag. Veel mensen willen wel alcoholvrij bier, maar dat mogen we ook niet verkopen want de politie kan het verschil niet zien", aldus een van de verkopers. Cola is de favoriet. "Dat verkopen we veel meer dan normaal."

Onder supporters leeft, naast de nodige grapjes, vooral onbegrip. "Het gaat niet eens om het feit dat er geen bier is", zegt een trouwe supporter. "Bij geen enkele andere club in heel de competitie gebeurt dit. Het kost Helmond Sport bakken vol geld."

Bronnen: ed.nl, ed.nl en ad.nl.

Laatste nieuws