NL EN
DONEER NU!

In januari weer IkPas actie

22 december 2020

In januari weer IkPas actie Begin volgend jaar gaat IkPas weer van start. Nieuw is dat de actie in januari wordt gehouden in plaats van in maart. Hiermee sluit IkPas aan bij de Britse Dry January.

IkPas is een initiatief van Stichting Positieve Leefstijl. IkPas wil mensen bewust maken van hun alcoholgebruik door hen uit te dagen één maand niet te drinken. Dat kan dus januari a.s. zijn tijdens de landelijke actie, maar ook op een ander tijdstip.

Meedoen aan IkPas is dus een uitdaging aangaan met jezelf. Veel deelnemers ervaren de lichamelijke voordelen van tijdelijk stoppen met drinken. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht.

IkPas is een paraplucampagne. Dat wil zeggen dat veel organisaties aanhaken bij het organiseren van deze actie. Allereerst doen alle 26 GGD'en en 10 verslavingszorginstellingen in Nederland mee. Daarnaast is het KBO/PCOB een samenwerkingspartner als het gaat om het organiseren van IkPas voor senioren. Ook is er een internationale samenwerking met Alcohol Change UK, omdat IkPas de Nederlandse variant is van Dry January.

Aanmelden voor de januari-actie kan op ikpas.nl. Bijna 10.000 mensen hebben dat inmiddels gedaan.

Laatste nieuws