NL EN
DONEER NU!

Patiënten op Spoedeisende Hulp JBZ gevraagd naar alcoholgebruik

4 oktober 2021

Hoe vaak drinkt u alcohol? En hoeveel drinkt u dan? Hoe vaak drinkt u zes of meer drankjes? Vanaf vandaag kunnen patiënten boven de 18 jaar deze vragen verwachten op de Spoedeisende hulp van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ).

Met de antwoorden op de vragen kan snel worden ingeschat of het alcoholgebruik van de patiënt problematisch is en of er extra hulp gewenst is. In overleg met patiënten kan het JBZ als het nodig is acties inzetten om verergering van eventuele alcoholproblematiek te voorkomen.

Volgens Jacqueline Bisschop, Projectleider Alcoholproblematiek in het JBZ is het belangrijk om alcoholproblematiek in het ziekenhuis bespreekbaar te maken. “Veel opnames hebben direct of indirect te maken met problemen rondom alcoholmisbruik. Dat is niet altijd meteen duidelijk en wel van belang om te weten bij de inzet van zorg tijdens en na de ziekenhuisopname. Uiteraard staat het patiënten vrij om hier antwoord op te geven. We leggen echter wel uit dat het voor hun eigen gezondheidswelzijn belangrijk is om eerlijk antwoord te geven op de vragen.”

bron: jeroenboschziekenhuis.nl.

Laatste nieuws