NL EN
DONEER NU!

Vader furieus over wijnproeverij op school

13 november 2014

Minderjarige leerlingen van het Da Vinci College in Dordrecht hebben wijn gedronken tijdens de les. Dat gebeurde tijdens een wijnproeverij in het kader van de koksopleiding die zij volgen. Een ouder van een 17-jarige leerling is furieus. "Ik doe er alles aan om mijn zoon nog geen alcohol te laten drinken tot zijn 18de en dan krijgt-ie het op school. Dit ondermijnt mijn gezag," zegt de verbijsterde vader Erwin Koenen.

Daphne van Bodegom van de school begrijpt niets van de ophef. "Binnen zulke lessituaties mag er geproefd worden. We hebben de leerlingen vier kleine hoeveelheden wijn voorgezet. Dan heb je het over één klein slokje, een bodempje, puur om de smaakbeleving te herkennen."

Sandra van Ginneken, adviseur Drank- en Horecawet van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, heeft begrip voor de vader. "Hij heeft gekozen voor een alcoholvrije opvoeding en dan krijgt zijn zoon zonder dat hij er toestemming voor heeft gegeven zijn eerste drankje op school." Ook STAP krijgt telefoontjes van boze ouders. Van Ginneken: "Recent nog over het bezoek aan een wijnproeverij tijdens een werkweek van een VWO school in Apeldoorn. Dat kan natuurlijk niet." Zij bevestigt dat de Drank- en Horecawet het wel toestaat dat binnen lessituaties wordt geproefd, zoals op het Da Vinci College in Dordrecht. "Gratis en niet-bedrijfsmatig schenken van alcohol in niet voor publiek geopende ruimtes, is toegestaan zonder vergunning, ook aan 18-minners. De jonge leerlingen zelf kunnen in deze situatie ook niet worden beboet voor het in bezit hebben van alcohol."

Bron eerste 2 alinea's: ad.nl.

Laatste nieuws