NL EN
DONEER NU!

Geen alcohol in stadions tijdens Olympische Spelen

26 juni 2023

Volgens de krant Le Parisien houdt Frankrijk tijdens de Olympische Spelen (OS) komende zomer vast aan het vigerende alcoholverbod in stadions. Dit verbod is opgenomen in de Loi Evin. Voor de sky-boxen wordt een uitzondering gemaakt.

De Loi Evin van 10 januari 1991 is duidelijk. "De verkoop en distributie van dranken van groep 2 tot 5 (waaronder alle alcoholhoudende dranken vallen) is verboden in stadions, zalen voor lichamelijke opvoeding, gymzalen en - in het algemeen - in alle inrichtingen voor fysieke en sportieve activiteiten".

De VIP's profiteren echter van een legale truc. De sky-boxen hebben over het algemeen namelijk een vergunning voor "restaurant" of "catering". Dit maakt het mogelijk om alle alcoholhoudende dranken te schenken aan aanwezigen op dit deel van het terrein. Hierdoor kunnen de organisatoren van de OS van 2024 alcoholhoudende drank aanbieden aan hun high-end klanten.

Bij de vorige OS in Tokio werd ook geen alcohol geschonken. Dat was vanwege de coronapandemie. Bij eerdere Spelen was wel bier verkrijgbaar in de stadions.

Bron: leparisien.fr.

Laatste nieuws