NL EN
DONEER NU!

Supermarkt vraagt elke klant om legitimatie bij aankoop alcohol

2 juni 2016

Supermarkt vraagt elke klant om legitimatie bij aankoop alcohol 'Geachte klant. Omdat er op dit moment strenge controles plaatsvinden, willen wij iedereen vragen om een geldig legitimatiebewijs te tonen bij aankoop van alcohol en tabak.'
Deze opmerkelijke mededeling hangt bij de kassa's van het Albert Heijn-filiaal in de wijk Hoornsemeer in Groningen. Normaal worden alleen klanten jonger dan 25 jaar gevraagd zich te legitimeren.

De hierboven geciteerde tekst suggereert dat de gemeente Groningen de controles opvoert. Maar een woordvoerder meldt desgevraagd dat dit niet het geval is. Dan maar bellen met het hoofdkantoor van de Albert Heijn in Zaandam. Woordvoerder Els van Dijk meldt dat het zeker niet om landelijk beleid gaat. “Bij dit filiaal hebben de kassamedewerkers kennelijk moeite om klanten om legitimatie te vragen, als dat nodig is. Daarom heeft de manager besloten deze maatregel in te voeren. Hij wil daarmee problemen voorkomen.”

Als de proef op de som wordt genomen blijkt dat de soep niet zo heet wordt gegeten als zij wordt opgediend. Eén van de testkopers wordt niets gevraagd. Kennelijk vertrouwt de caissière het zo ook wel.

Bron: rtvnoord.nl.

Laatste nieuws