NL EN
DONEER NU!

Politie Amsterdam: supermarkten medeschuldig aan stomdronken Britten

31 maart 2018

Politie Amsterdam: supermarkten medeschuldig aan stomdronken Britten De Amsterdamse hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg is woedend op een aantal supermarkten op de Wallen. Volgens hem sloegen ze vorige weekend extra bier in bij de voetbalwedstrijd Nederland - Engeland. De politie was uiteindelijk zo druk met dronken supporters dat op twee politiebureaus geen aangiftes konden worden opgenomen.

De korpschef zegt bewijzen te hebben dat supermarkten op de Wallen extra bier hadden ingekocht. "Een supermarkt had speciaal de hele wand vol met blikjes om mee te nemen naar buiten (foto). Er is een verdienmodel om eerst heel veel te verdienen aan deze vijfduizend man. Vervolgens zijn ze stomdronken en dan hebben we een probleem", zegt Aalbersberg bij AT5.

Een van de supermarkten waar Aalbersberg op doelt, is het filiaal van Albert Heijn aan de Nieuwmarkt. Een woordvoerder van Albert Heijn noemt het erg vervelend voor de stad dat de supporters zo veel overlast hebben veroorzaakt en dat er zoveel agenten moesten worden ingezet.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws