NL EN
DONEER NU!

Heineken brouwt door in Rusland

25 maart 2022

Heineken brouwt door in Rusland Opnieuw een door Olivier van Beemen geschreven artikel over Heineken op de website van Follow the Money. Ditmaal niet over Heineken in Afrika, maar over Heineken in Rusland.

Twee weken geleden liet Heineken weten gehoor te geven aan de oproep tot een handelsboycot tegen Rusland, uit protest tegen de invasie in Oekraïne. Heineken stopte de productie en verkoop van het merk Heineken in Rusland. Het blijkt echter alleen betrekking te hebben op de productie en verkoop van het beroemde merk, maar niet die van de minimaal 35 andere merken die Heineken lokaal verkoopt, zoals Amstel, Affligem en de lokale merken Botsjkarev, Ochota en Tri Medvjedja.

De directie negeert interne oproepen om het land volledig de rug toe te keren, zo meldt een klokkenluider aan Follow the Money. Die laat verder weten dat de verkoop van het merk Heineken goed is voor 12% van het totale volume dat het bedrijf in Rusland verkoopt en 18% van de omzet. Het is dus voor meer dan 80% business as usual. De zeven brouwerijen in het uitgestrekte land blijven gewoon draaien.

Bron: ftm.nl.

Update: Drie dagen nadat dit artikel werd gepubliceerd heeft Heineken besloten zich helemaal uit Rusland terug te trekken. Een paar uur later volgde het Deense Carlsberg.

Laatste nieuws