NL EN
DONEER NU!

Bij dodelijk ongeval wordt alcohol in het bloed niet gemeten

26 mei 2016

Bij dodelijk ongeval wordt alcohol in het bloed niet gemeten De registratie van ongelukken op de weg is nog steeds niet op orde. Zo kijkt men niet altijd of er sprake was van alcoholgebruik. Dat zegt de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Daarmee reageert de stichting op de oproep van VVD-Kamerlid Barbara Visser, die pleit voor een gerichter onderzoek om de oorzaak van ongelukken te kunnen achterhalen.

Henk Stipdonk van het SWOV: “Over de oorzaken van ongevallen is nog altijd veel onbekend. Als iemand gedronken heeft en zichzelf doodrijdt, kan niet geconstateerd worden of er sprake was van alcohol in het bloed, want dat wordt niet gedaan. Dat is bij wet nog niet geregeld dat dat mag.” “Hetzelfde geldt voor bellen of appen vlak voor een ongeluk”, zegt Stipdonk: “Er zijn kenmerken van een ongeval die interessant zouden kunnen zijn en waar we niks van weten.”

"Als je alles weet van alle ongevallen kun je precies nagaan welke factoren er het meest toe doen en welke maatregelen dus het meest effectief zijn om die veiligheid te verbeteren. Zo simpel is het", besluit Stipdonk.

Bron: bnr.nl.

Laatste nieuws