NL EN
DONEER NU!

Boek over alcoholist die koos voor euthanasie

26 augustus 2017

Boek over alcoholist die koos voor euthanasie Op deze site werd eerder geschreven over Mark Langedijk (41) die koos voor euthanasie omdat hij alcoholist was en psychisch ziek. Na 8 slopende jaren en 21 ziekenhuisopnames kon hij niet stoppen met drinken. "Ik wil sterven. Genoeg is genoeg." Zijn broer Marcel Langedijk, journalist, heeft er nu een boek over geschreven. Het boek is een persoonlijk verhaal over het verliezen van een dierbare.

In ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’ beschrijft Marcel de onvermijdelijke dood van zijn broer. Mark hield in de laatste fase van zijn leven een dagboek bij. Fragmenten daaruit tonen de hartverscheurende momenten van iemand die niet zonder drank kan, maar ook niet kan leven met de alcohol, zijn depressies en angsten, zonder uitzicht op verbetering.

Marcel schreef al eerder over de euthanasie van zijn broer in Linda. In Nederland bleef het daarna relatief rustig, maar in het buitenland werd het artikel massaal opgepikt. Het verhaal van deze minder bekende vorm van euthanasie deed veel stof opwaaien. Buitenlandse media spraken over een 'physician-assisted suidice': een door een arts begeleide zelfmoord. In de landelijke media is er nu door het boek van Marcel wel aandacht voor het leven en sterven van Mark, onder meer in De Volkskrant en Het Parool.

Bronnen: singeluitgeverijen.nl, volkskrant.nl en parool.nl.

Laatste nieuws