NL EN
DONEER NU!

De jeugdsoos in Hooghalen kom je niet in als je gedronken hebt

7 november 2017

De jeugdsoos in Hooghalen kom je niet in als je gedronken hebt Sinds ongeveer een jaar organiseert Jeugdsoos All Skin in Hooghalen, eens per maand, een disco-avond voor jongeren onder de 18, alcoholvrij. Na een korte opstartperiode blijkt de avond een succes. Maar dat succes bracht ook de nodige ellende met zich mee: jongeren die onderweg naar de soos veel dronken, wat binnen een paar maanden ertoe leidde dat zeven jongeren comateus zijn afgevoerd.

"Nou ja, daar schrik je wel van als dat gebeurt", vertelt Harold Kamps van Welzijn Midden-Drenthe. "En dan met name dat het heel jonge meiden waren van dertien, veertien jaar, die echt in coma worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Ja dat moet je niet willen." De jeugdsoos stapte samen met Welzijn Midden-Drenthe naar de gemeente om stappen te nemen.

De verschillende partijen zijn om tafel gaan zitten om tot een oplossing te komen, want iedereen was het er over eens dat het zo niet kon. De aanpak? Blazen bij de deur. Kinderen die alcohol op hebben, komen er niet in.

Bron: rtvdrenthe.nl.

Laatste nieuws