NL EN
DONEER NU!

Supermarkten leven leeftijdgrens beter na

25 oktober 2016

De supermarktsector heeft een nalevingspercentage van 67% bereikt. Dat blijkt uit een onderzoek van Bureau Nuchter naar de naleving van de leeftijdgrens voor de verkoop van alcohol en tabak. Dit voorjaar lag de naleving nog op 62%. Het CBL is blij met deze stijgende lijn.

Overigens blijken de nalevingspercentages van de diverse supermarktketens sterk te variëren van 22,6% tot 86,7%.

Het CBL vindt dat de andere verkooppunten die nu ver achterblijven, zoals horeca, zelfstandige slijters onder eigen naam en sportkantines, flink in moeten zetten om hun naleving sterk te verbeteren. Het is van groot belang dat alle partijen (gemeenten, verstrekkers, industrie, ouders, scholen, maatschappelijke organisaties, en zeker ook de jongeren zelf) gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen om overmatige alcoholconsumptie door jongeren aan te pakken.

De leeftijdgrens van 18 jaar moet de nieuwe maatschappelijke norm worden, aldus het CBL. Dit maakt ook het werk van de kassamedewerker die nee moet verkopen, makkelijker.

Bron: cbl.nl.

Supermarkten leven leeftijdgrens beter na

naleving-van-de-leeftijdsgrens-voor-alcohol-in-ketensupermarkten-2016.pdfnaleving-van-de-leeftijdsgrens-voor-alcohol-in-ketensupermarkten-2016.pdf (170 kB)

Laatste nieuws