NL EN
DONEER NU!

Eén maand ‘nee' tegen alcohol, in januari of in maart?

2 januari 2018

Eén maand ‘nee' tegen alcohol, in januari of in maart? Tijdens de feestelijke decembermaand is het soms moeilijk maat houden. Alcohol vloeit rijkelijk en we scheppen nog een derde keer op. De goede voornemens in het nieuwe jaar moeten de boel weer op de rails krijgen.

In het Verenigd Koninkrijk is Dry January een begrip. Dat fenomeen komt nu naar ons overwaaien. Dat steeds meer mensen besluiten alcoholhoudende dranken in januari te laten staan, merkt ook Martijn Planken. Hij is campagneleider van IkPas.nl, een jaarlijkse terugkerende actie in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken.

Planken: "Onze campagne is in maart, tijdens de traditionele katholieke vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Het is altijd goed om een maand geen alcohol te drinken, maar de ervaring leert dat januari – met al zijn nieuwjaarsborrels – misschien wel de lastigste maand is." Daarom is IkPas wat later in het jaar.

De 30 dagen IkPas-actie begint altijd op 1 maart, dit jaar op een donderdag. De actie loopt dan tot en met 30 maart 2018. Daarnaast is er een 40 dagen IkPas-actie die loopt van Aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 14 februari 2018 tot en met zondag 25 maart 2018.

Bron: hartvannederland.nl.

Laatste nieuws