NL EN
DONEER NU!

Horecabrains probeert 18 jaarsgrens teruggedraaid te krijgen

27 augustus 2014

Horecabrains probeert 18 jaarsgrens teruggedraaid te krijgen Martijn Veen is namens Horecabrains – een landelijke samenwerkingsverband van horecaondernemers met cafés, grandcafés, restaurants, strandzaken en kleine clubs - een petitie gestart. Hij wil bereiken dat de op 1 januari jl. in werking getreden wijziging van de Drank- en Horecawet wordt teruggedraaid.

Verder wil Horecabrains - indien dat uitvoerbaar is – het alcoholgebruik door jongeren onder de 16 jaar overal (dus ook thuis) strafbaar stellen. Veen denkt dat er door algehele strafbaarstelling van alcoholgebruik door jongeren onder de 16 draagvlak ontstaat bij de ouders(opvoeders).

Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP: ”Deze organisatie doet haar naam geen eer aan. Het zijn juist de brains van jongeren en jongvolwassenen die ernstig beschadigd kunnen worden door alcoholgebruik. Vandaar de leeftijdsgrens van 18 jaar, die in onze samenleving breed gedragen wordt. Voor het strafbaar stellen van alcoholgebruik door jongeren in de thuissituatie is o.i. juist géén draagvlak. Horecabrains zet met dit voorstel ouders buitenspel in plaats van hun rol en verantwoordelijkheid te respecteren."

Bron eerste twee alineas: petities.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl