NL EN
DONEER NU!

Boete en waarschuwing voor jongeren in Julianadorp

28 juli 2015

Boete en waarschuwing voor jongeren in Julianadorp Handhavers van de gemeente Den Helder hebben vrijdagavond 24 juli, in samenwerking met de politie, controles in Julianadorp gehouden die gericht waren op jeugdoverlast. Hierbij is een jongen betrapt op bezit van alcoholhoudende drank. Tevens kreeg een aantal jongeren een waarschuwing voor overlast. Het vroeg signaleren van alcohol- en drugsgebruik staat in Den Helder centraal en heeft hoge prioriteit bij gemeente en politie.

Burgemeester Koen Schuiling: “De gemeente wil alcoholmisbruik onder jongeren zoveel mogelijk terugdringen. Hierbij gaat het niet primair om het uitdelen van boetes, maar om de gezondheid van de jongeren. Alcoholgebruik op jonge leeftijd is schadelijk, vooral voor de opbouw van de hersenen. Hierdoor kunnen onder andere schoolprestaties achteruit gaan. Daarnaast leidt drankgebruik tot veel overlast en ongelukken.”
Ook de komende tijd zullen agenten en gemeentelijke handhavers toezicht houden op sport- en speelterreinen, schoolpleinen en andere locaties waar de jeugd zich regelmatig ophoudt.

Bron: denhelderactueel.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl