NL EN
DONEER NU!

‘NIX18 heeft helemaal niet gefaald’

14 september 2016

‘NIX18 heeft helemaal niet gefaald’ ‘Jongeren zijn niet minder gaan drinken’, schrijft De Telegraaf vandaag. Het Trimbos-instituut onderzocht in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid het drinkgedrag van jongeren. Op basis van het onderzoek concludeert de krant dat de NIX18-campagne heeft gefaald.

Volgens Joeri Jansen van Bureau Roorda, dat de campagne ontwikkelde, is van falen geen sprake. Hij legt uit dat de doelgroep van NIX18 veel groter is dan de doelgroep 16- t/m 18-jarigen. Volgens Jansen is het totaal aantal jongeren dat niet drinkt in twee jaar tijd gestegen: van 55 naar 64%. “Een paar jaar geleden kopten de kranten nog dat steeds meer 13- of 14-jarigen begonnen met drinken. Dat is nu niet meer zo. De leeftijdsgrens schuift op naar boven. Daarnaast heeft 54% van de ouders met hun kind afgesproken dat hij of zij niet mag drinken. Twee jaar geleden was dat nog 43%.”

Een woordvoerder van het Trimbos-instituut beaamt dat. “Deze studie ging alleen over het drinkgedrag van 16 tot 18 jarige studenten, maar uit andere studies blijkt dat het moment dat jongeren beginnen met drinken steeds later ligt”, zegt zij.

Bron: adformatie.nl.

Laatste nieuws