NL EN
DONEER NU!

Wisselend beeld aantallen alcoholslachtoffers op afdelingen SEH

1 januari 2020

Wisselend beeld aantallen alcoholslachtoffers op afdelingen SEH Van veertien ziekenhuizen is het inmiddels bekend hoeveel slachtoffers er tijdens de jaarwisseling zijn behandeld in verband met alcohol (of drugs). Het beeld is wisselend. In totaal ging het om 51 personen.

In het Meander Medisch Centrum in Amersfoort verliep de jaarwisseling "onrustig". Er zijn in het ziekenhuis acht personen binnengebracht met alcoholvergiftiging, waarvan 5 minderjarigen. Dit aantal is fors hoger dan vorig jaar. Toen kwamen er vier personen met alcoholvergiftiging binnen, waaronder één minderjarige.

De Ziekenhuisgroep Twente in Almelo behandelde gedurende deze jaarwisseling ook opvallend veel drankslachtoffers. Liefst zeven patiënten met een alcoholintoxicatie werden binnengebracht. Ook vielen vier mensen na drankgebruik van de fiets. Ze moesten behandeld worden, maar in geen van de gevallen was sprake van ernstig letsel.

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch kwamen zes mensen binnen die teveel hadden gedronken. Twee van hen waren jonger dan 16 jaar.

Bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg belandden drie volwassenen omdat ze zo onder invloed van alcohol waren dat ze naar het ziekenhuis moesten.

Het Amphia Ziekenhuis in Breda behandelde vijf mensen in verband met overmatig alcohol- of drugsgebruik.

Bij Bernhoven in Uden kwamen vier 'alcoholgerelateerde slachtoffers', waarvan twee onder de 18 jaar.

Op de Spoedeisende hulp van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom was het behoorlijk druk met twee vuurwerkslachtoffers en zes mensen onder invloed, drie volwassenen en drie jongeren van onder de 18 jaar.

Bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven kwamen vier volwassenen omdat ze teveel alcohol of drugs hadden gebruikt.

Bij het MaasZiekenhuis Pantein in Boxmeer werd een 16-jarige gebracht die teveel had gedronken.

Het Amphia Ziekenhuis in Breda spreekt van 'een rustig verlopen' jaarwisseling. Acht patiënten kwamen terecht bij de spoedeisende hulp, zo laat een woordvoerder weten. Vijf patiënten werden behandeld vanwege overmatig gebruik van alcohol of drugs.

Ook het ziekenhuis in Roosendaal had het rustig. Slechts twee mensen van boven de 18 met te veel drank op.

Bij drie ziekenhuizen in Brabant werd niemand gebracht die teveel alcohol of drugs had gebruikt: het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven, het Elkerliek ziekenhuis in Helmond en de St. Anna Zorggroep in Geldrop.

Bronnen: destadamersfoort.nl, bndestem.nl, tubantia.nl, bndestem.nl en omroepbrabant.nl.

Laatste nieuws