NL EN
DONEER NU!

EU-limiet voor alcoholgebruik vliegveld en luchthaven?

13 juli 2017

De lokale autoriteiten van de Balearen, waaronder Mallorca en Ibiza, willen een EU-beperking van het alcoholgebruik in vliegtuigen en op luchthavens. Dit om asociaal gedrag te voorkomen en de veiligheid van de passagiers te verbeteren.

Het verzoek van de Spaanse eilanden is afgelopen dinsdag in Brussel aan de Europese Commissie gepresenteerd tijdens een werkgroepbijeenkomst over Europees vervoer. Niet duidelijk is nog of het voorstel alleen betrekking heeft op vluchten naar de Balearen, of dat het gaat om alle vluchten in de Europese Unie.

Het voorstel komt na een reeks ernstige alcoholgerelateerde incidenten.

Ook in Nederland zijn de problemen met excessief drankgebruik van reizigers bekend. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bracht afgelopen april naar buiten dat het aantal agressieve reizigers door drankgebruik is gestegen. Vorig jaar kwamen er 985 meldingen binnen, een jaar eerder nog 723. 

Zo werd een steward tijdens een KLM-vlucht van Amsterdam naar San Francisco eind vorig jaar door een dronken Roermonder in zijn oor gebeten. Hij dronk zijn eigen meegebrachte alcohol en stak een sigaret op waarna de boel escaleerde. 

Bronnen: bbc.com, dw.com en ad.nl.

Laatste nieuws