NL EN
DONEER NU!

In Verenigd Koninkrijk toename verkoop magnumflessen wijn

16 maart 2018

In Verenigd Koninkrijk toename verkoop magnumflessen wijn De magnumfles met 1,5 liter wijn wordt in het Verenigd Koninkrijk langzamerhand normaal. De grote supermarktketens, Waitrose, Sainsbury en Tesco, meldden over het afgelopen jaar een verkoopgroei van 20 tot 50%. Majestic Wine, de grootste gespecialiseerde wijnwinkel van het land, zag de verkopen met 500% stijgen.

Magnumflessen worden vaak geassocieerd met champagne, maar de nieuwe trend is volgens Waitrose magnumflessen met stille wijn, zoals Côtes du Rhône. Deze magnumflessen zijn beduidend goedkoper dan magnumflessen champagne.

"Die lage prijs van de magnumflessen stille wijn kan een reden gaan worden dat zware drinkers ook magnumflessen gaan kopen. Tot nu toe kochten zij geen magnumflessen champagne, omdat die erg duur zijn", aldus hoogleraar Petra Meier van de Alcohol Research Group. "Zodra echter een magnumfles met 1,5 liter stille wijn goedkoper is dan 2 gewone flessen, is er een prijsprikkel om die magnumflessen te kopen. En hoe groter de flessen, hoe meer en hoe sneller er geconsumeerd wordt."

"Retailers denken dat voor de consument niet het drinken van deze wijnen belangrijk is, maar de drinkervaring," zegt Joe Fattorini, een van de presentatoren van The Wine Show op Channel 5. "Er is iets heel sociaals aan het samen drinken van magnumflessen. Het is een manier van verbinden."

Bron: theguardian.com.

Laatste nieuws