NL EN
DONEER NU!

Paul Pogba schuift flesje Heineken weg tijdens persconferentie

16 juni 2021

Paul Pogba schuift flesje Heineken weg tijdens persconferentie Toen de Franse middenvelder Paul Pogba dinsdagavond zijn verhaal deed na de met 1-0 gewonnen EK-voetbal groepswedstrijd tegen Duitsland, had hij geen zin om tegen een flesje van het biermerk Heineken aan te kijken. Hij schoof het duidelijk aan de kant.

Maandag deed Cristiano Ronaldo iets vergelijkbaars, door flesjes Coca-Cola in te ruilen voor water. Dat leidde wereldwijd tot veel reacties, mede van organisaties die zich bezighouden met het promoten van gezond eten en drinken. Coca-Cola, dat de marktwaarde met 4 miljard euro zag dalen, is ongetwijfeld minder blij met de actie.

Pogba gaf een persconferentie na de wedstrijd van Frankrijk omdat hij was uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Als praktiserend moslim, zo luidde zijn verklaring voor zijn actie, wenste hij niet in verband gebracht te worden met een Nederlands biermerk. Het ging overigens wel om een flesje Heineken 0.0, zonder alcohol dus.

Volgens sportmarketeer Marcel Beerthuizen tellen Coca Cola en Heineken jaarlijks bedragen van tussen de 30 en 50 miljoen euro neer om zich met het Europese voetbal te associëren.

Coca-Cola en Heineken behoren tot de officiële sponsoren van het toernooi. De bedrijven hebben nog niet gereageerd.

Bronnen: sportnieuws.nl en nos.nl.

Update: Moslimspelers wordt voortaan voorafgaande aan de persconferentie gevraagd of ze ermee instemmen dat er flesjes bier worden getoond..

Laatste nieuws