NL EN
DONEER NU!

Hoogeveense sportclubs allemaal in de fout

29 januari 2019

Hoogeveense sportclubs allemaal in de fout De gemeente Hoogeveen heeft jongeren op pad gestuurd om te testen of zij alcoholhoudende dranken konden kopen bij sportkantines. Alle (!) sportkantines vielen door de mand. Dat blijkt uit het voorstel Preventie- en Handhavingsplan Drank- en Horecawet 2019-2023.

Inmiddels is de gemeente een traject gestart met alle 20 sportkantines om de verkoop van drank aan jongeren onder de 18 te verminderen. De vrijwilligers die bardienst hebben bij de clubs hierover voorlichting gehad en krijgen eventueel extra cursussen.

Wethouder Erwin Slomp: "Wat we willen bereiken is een gedragsverandering. De cultuuromslag vergt tijd. Dat is niet alleen een opgave voor ons, maar voor iedereen. Ik kom vaak in sportkantines. Die draaien over het algemeen allemaal met vrijwilligers. Die hebben één keer in de vier tot vijf weken bardienst en die worden al bijna benauwd om te werken omdat ze eventueel verkopen aan minderjarigen. En ja, dat gaat wel eens fout. Maar ik zie een positieve houding bij deze kantines. Men is echt bezig om dit te verbeteren. Daarom gaan we niet direct handhaven. We willen geen heksenjacht, maar werken aan zelfregulering. Pas als het continu blijft fout gaan is het eind van het proces de handhaving."

Het onderzoek loopt tot eind 2019. In die tijd worden de clubs zes keer door ‘mysterykids’ bezocht. Begin 2018 is een nulmeting geweest.

Bron: hoogeveenschecourant.nl.

Laatste nieuws