NL EN
DONEER NU!

Ouders achter alcoholleeftijdsgrens 18 jaar

1 oktober 2018

Ouders achter alcoholleeftijdsgrens 18 jaar Veel ouders staan achter de leeftijdsgrens van 18 jaar voor het drinken van het eerste glas alcohol. Dat blijkt uit onderzoek van GGD Gooi en Vechtstreek naar de manier waarop ouders van 12-17-jarigen omgaan met alcohol in de opvoeding.

De afgelopen jaren zijn ouders via veel kanalen voorgelicht over NIX18. En met succes. Vrijwel alle ouders geven aan geïnformeerd te zijn over alcoholgebruik onder jongeren en 9 op de 10 ouders kent NIX18. Gemiddeld vinden zij 18 jaar (17,9) een geschikte leeftijd voor het eerste glas alcohol. Toch vinden ouders in de praktijk de leeftijdsgrens van 18 jaar moeilijk te handhaven, waardoor ze er soms van afwijken.

Ruim 6 op de 10 ouders vindt het belangrijk om met andere ouders te praten over alcoholgebruik. Toch vinden veel ouders dit lastig, omdat ze denken dat andere ouders hier heel anders in staan. Ouders hebben behoefte aan open gesprekken met andere ouders om ervaringen te delen. Ook hebben ze behoefte aan handvatten om met hun kind in gesprek te gaan over alcohol.

Bron: ggdgv.nl.

ouderonderzoek-alcoholgebruik-2018.pdfouderonderzoek-alcoholgebruik-2018.pdf (346 kB)

Laatste nieuws