NL EN
DONEER NU!

Wereldwinkels gaan binnen kaders wet wijn verkopen

17 januari 2017

Naar aanleiding van een recente controle moest de wijnverkoop bij de Wereldwinkels in Bodegraven en Reeuwijk-Brug worden gestaakt. Het verstrekken van zwak-alcoholhoudende drank daar is in strijd met de Drank- en Horecawet. Inmiddels heeft de gemeente met de Wereldwinkels gesproken over een oplossing.

Wereldwinkels mogen geen zwak-alcoholhoudende drank verkopen omdat dat alleen is toegestaan aan slijterijen/wijnhandelaren, levensmiddelenwinkels, tabaksspeciaalzaken, warenhuizen met een grote levensmiddelenafdeling en snackbars.

Om toch binnen de kaders van de wet wijn te blijven verkopen, hebben de Wereldwinkels twee mogelijkheden, die zij momenteel onderzoeken.
De eerste optie is om de wijn online te verkopen via bijvoorbeeld een webshop. Een andere optie is samenwerking met winkels waar verkoop wel is toegestaan.

Burgemeester Van der Kamp geeft aan: "Wij zijn gehouden aan het naleven van de Drank- en Horecawet, maar hebben direct gezocht naar een oplossing. Gelukkig hebben we deze gevonden, zodat de winkels wijn kunnen blijven verkopen. De gemeente draagt de Wereldwinkels een warm hart toe. De gemeente koopt jaarlijks zelf ook enkele flessen Fairtrade wijn. Dit blijven we in de nieuwe situatie natuurlijk ook doen."

Bron: rtvbodegraven.nl.

Laatste nieuws