NL EN
DONEER NU!

Horeca Rotterdam wil strengere voorwaarden voor winkels die blurren

9 maart 2016

Winkels die meedoen aan de Rotterdamse blurring-pilot (project Blending 010), waarbij bijvoorbeeld kledingzaken en kappers een wijntje mogen schenken, moeten een Verklaring Sociale Hygiëne (= diploma verantwoord schenken) behalen. Daarvoor pleit de Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een brief aan het Rotterdamse stadsbestuur.

KHN-voorzitter Rober Willemsen: "Wij moeten als horeca terecht aan allerlei regels voldoen, zoals het hebben van een toilet en hygiënenormen achter de bar en in de keuken. Maar de kledingzaak hiernaast kan zonder problemen een wijntje inschenken en komen ze daarna hier plassen. Als ik niemand binnen heb met een Verklaring Sociale Hygiëne op zak krijg ik direct een boete, terwijl mijn buurman ongehinderd wijntjes kan inschenken in zijn kledingzaak."

In de voorwaarden voor winkels om deel te nemen staat nu vermeld dat winkels 'kennis moeten nemen van de vereisten aan de sociale hygiëne'. Dat is volgens Willemsen echt te mager. "Een Verklaring Sociale Hygiëne is noodzakelijk om verantwoord alcohol te kunnen schenken aan klanten of gasten. Net zoals je een rijbewijs nodig hebt om op de weg te mogen."

Bron: metronieuws.nl.

Laatste nieuws