NL EN
DONEER NU!

Alcoholindustrie bagatelliseert link alcohol en kanker

9 september 2017

Alcoholindustrie bagatelliseert link alcohol en kanker De alcoholindustrie misleidt het publiek door de relatie tussen alcohol en kanker - met name borstkanker - te bagatelliseren en onjuist voor te stellen. Dit om haar eigen winst veilig te stellen.

Dat beweert een team van internationale experts onder leiding van Mark Petticrew die onderzoek deed naar de informatie over alcohol en kanker op de websites en in publicaties van 26 drankproducenten en door hen gefinancierde organisaties die “verantwoorde alcoholconsumptie” promoten. Zij komen tot de conclusie dat de alcoholindustrie in haar publieksinformatie ontkent dat alcohol kanker veroorzaakt en dat zij ook een onjuiste voorstelling geeft van het overweldigende bewijs dat de relatie tussen alcohol en kanker aantoont.

Ondanks het feit dat ze zich als ‘maatschappelijk verantwoord’ voordoen, proberen veel drankproducenten de aandacht af te leiden van de rol van alcohol als een belangrijke veroorzaker van kanker, door de nadruk te leggen op andere risicofactoren van kanker. Zo verwarren ze de consument.

Hun tactiek van "ontkenning, verdraaiing, afleiding" lijkt op die van sigarettenfabrikanten. Die probeerden de aandacht af te leiden van het feit dat blootstelling aan tabak de belangrijkste oorzaak van kanker is.

Bron: theguardian.com.

Laatste nieuws