NL EN
DONEER NU!

Blokhuis: "Niet achterover leunen bij tegengaan alcoholvergiftigingen en –ongevallen"

30 november 2017

Blokhuis: "Niet achterover leunen bij tegengaan alcoholvergiftigingen en –ongevallen" Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) is voorzichtig positief dat het aantal alcoholvergiftigingen - ook onder kinderen - lijkt af te nemen. Ook al blijft er op dit terrein nog veel werk te verrichten door alle betrokkenen. Tegelijkertijd is Blokhuis bezorgd over het stijgende aantal ongevallen - ook als gevolg van geweldpleging - waarbij alcohol een rol speelt. Uit nieuwe cijfers van Veiligheid NL blijkt dat deze stijging het sterkst is onder 18-24 jarigen en vooral 55 plussers.

Blokhuis: "Er is de afgelopen jaren heel veel aandacht geweest voor het tegengaan van alcoholgebruik onder de 18. Dat levert ook iets op. We zien dat jongeren later starten met drinken en minder drinken. Daar moeten we dus volop mee doorgaan en tegelijkertijd extra aandacht hebben voor andere groepen, zoals 55 plussers. Deze mensen zijn oud en wijs genoeg om zelf te weten wat goed is. Dus we moeten zeker niet denken dat we iets bereiken met opgeheven vingertjes of belerende teksten. Daar geloof ik sowieso niet in. Maar we zullen wel samen iets moeten doen om deze trend te keren. Daarop ga ik me beraden en ik wil daarover ook in gesprek met ouderenbonden."

De aanpak van alcoholvergiftigingen en ongevallen met alcohol maakt deel uit van de visiebrief alcohol. Deze zal rond de zomer aan de Tweede Kamer worden aangeboden.

Bron: rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws