NL EN
DONEER NU!

CDA tegen blurring met alcohol

24 februari 2017

Uit een rondgang van Hospitality Management naar de standpunten van politieke partijen m.b.t. de horeca, blijkt dat het CDA geen voorstander is van blurring met alcohol.

"De rechter heeft aangegeven dat blurring verboden is. Daarnaast is blurring oneerlijke concurrentie voor de horeca. Blurring vergroot de normalisering van het drinken van alcohol in de samenleving. Het drinken van een kop koffie bij de kapper, in de bibliotheek en de kledingwinkel overdag is natuurlijk prima, maar het schenken van een glas wijn geeft een normaliserend signaal af. Als laatste is het schenken van alcohol ook een vak: verantwoord alcohol schenken, naleven van de leeftijdsgrens en hygiëne."

Verder vindt het CDA dat er boetes moeten blijven bij overtreding van de alcoholleeftijd.
De toelichting die het CDA hierop geeft: "Het CDA wil alcoholgebruik van jongeren onder 18 jaar ontmoedigen. Het CDA vindt het daarom goed dat de leeftijdsgrens voor alcoholgebruik is verhoogd naar 18 jaar. Hier hoort bij dat supermarkten en horecagelegenheden geen alcohol mogen verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Het is goed dat er een instrument is om ervoor te zorgen dat supermarkten en horecagelegenheden zich hieraan houden."

Bron: hospitalirt-management.nl.

Laatste nieuws