NL EN
DONEER NU!

Hotelketen verkoopt alcohol in automaten

19 oktober 2017

Hotelketen verkoopt alcohol in automaten Consumentenprogramma Radar schrijft op haar website dat een grote hotelketen is betrapt op het verkopen van alcohol in automaten. Dit is illegaal omdat de leeftijd van de verkoper niet gecheckt kan worden. Volgens Radar werd bij ten minste een van de vestigingen van de hotelketen onder andere bier en Bacardi aangeboden in een automaat.

Wie alcohol verkoopt moet vast kunnen stellen of de koper ouder is dan 18 jaar. Radar heeft een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om uitleg gevraagd: "Dit lijkt een situatie waarbij bedrijfsmatig alcohol verstrekt wordt door het hotel zonder zich te 'vergewissen van de leeftijd'. Dat zou dus een overtreding van artikel 20 van de Drank- en Horecawet zijn", aldus Leonne Garts van het ministerie. De woordvoerder geeft aan dat gemeente verantwoordelijk is voor de handhaving van de wet. Het hotel riskeert een boete van 1.360 euro, die nog hoger kan uitvallen. Deze is namelijk afhankelijk van de grootte van de onderneming.

Sandra van Ginneken van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP merkt op dat de Drank- en Horecawet ook het hébben van een alcoholautomaat al verbiedt, namelijk in artikel 16.

Bron (m.u.v. laatste alinea): hospitality-management.nl.

Laatste nieuws