NL EN
DONEER NU!

Meer dan helft bierdrinkers tegen blurring

21 oktober 2022

Uit het Nationaal Bieronderzoek 2022 in opdracht van Nederlandse Brouwers blijkt dat meer dan de helft van de bierdrinkers het voornemen van het kabinet om winkels toe te staan tegen betaling alcoholhoudende drank te verstrekken (blurring) niet steunt. Een kwart steunt het voornemen wel.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het percentage Nederlanders dat minimaal 1x per maand bier drinkt t.o.v. vorig jaar met ruim 3% is gestegen.

Ook blijkt uit de cijfers dat steeds vaker alcoholvrije en alcoholarme bieren worden gedronken. Vooral vrouwen drinken in 2022 die bieren vaker. Mannen drinken vaker pils en speciaalbier. Het aantal flesjes alcoholvrij bier per week dat wordt gedronken is in 2022 ook gestegen. Dat is niet het geval bij pils en speciaalbier. Twee op de vijf bierdrinkers vinden dat er standaard in de sportkantine gevraagd moet worden of je bier met of zonder alcohol wilt.

De voorgenomen verhoging van de verbruiksbelasting op alcoholvrij bier wordt niet gewaardeerd door 43% van de bierdrinkers. 17% staat er wel positief tegenover, een opvallend hoog percentage voor een belastingverhoging.

Bron: nederlandsebrouwers.nl.

nationaal-bieronderzoek-2022.pdfnationaal-bieronderzoek-2022.pdf (1,34 MB)

Laatste nieuws