NL EN
DONEER NU!

Geen alcohol op Gorcums Winterfestijn

9 december 2022

Geen alcohol op Gorcums Winterfestijn De horecaexploitant van het 15e Gorcums Winterfestijn heeft zich vanwege ‘gedoe’ rond de vergunning teruggetrokken. Er is dus geen horeca zelf aanwezig op de ijsbaan. Wel kunnen bezoekers terecht bij de horeca rond de baan voor een drankje of versnapering.

De gemeente Gorinchem geeft aan dat er voor het Winterfestijn twee artikel 35-ontheffingen zijn aangevraagd om zo gedurende 3 weken alcohol te schenken in de tijdelijke bar. Op grond van landelijke wetgeving (Alcoholwet) mogen er echter geen twee ontheffingen verleend worden voor één evenement. Het is alleen toegestaan om één artikel 35 ontheffing te verlenen voor een “gelegenheid van zeer tijdelijke aard” zoals een evenement en uitsluitend voor een aaneengesloten periode van ten hoogste twaalf dagen.

“Uit vaste jurisprudentie blijkt dat hierop geen uitzonderingen mogelijk zijn en het niet mogelijk is om lokaal af te wijken van landelijke wetgeving. Het is ook niet mogelijk om meerdere ontheffingen te verlenen om zodoende de in de wet gestelde 12 aaneengesloten dagen te verruimen”, zo stelt de gemeente Gorinchem. Het schenken van niet-alcoholhoudende dranken blijft toegestaan.

Bron: destadgorinchem.nl.

Laatste nieuws