NL EN
DONEER NU!

Leerling in ziekenhuis na te veel alcohol in restaurant: mentor ontslagen

19 april 2022

Een minderjarige leerling van de Yuverta Mavo in Aalsmeer is in het ziekenhuis beland na het drinken van te veel alcohol tijdens een etentje dat door de examenklas was georganiseerd. De mentor, die ook uitgenodigd was, is hierom op staande voet ontslagen.

Het ontslag op staande voet van de mentor gaat de ouders van de desbetreffende leerlingen te ver. "Het is absoluut vervelend wat er is gebeurd die avond. Wij vinden alleen dat de mentor hiervoor niet verantwoordelijk kan worden gehouden." De ouders zijn van mening dat de verantwoordelijkheid bij het restaurant lag. De horecagelegenheid had in hun ogen geen alcohol mogen schenken. Het restaurant beweert tegenover de lokale zender 0297.nl echter dat de minderjarigen helemaal geen drank is geserveerd.

De vraag of het etentje een initiatief van de docent of van de leerlingen was, is volgens de directeur van de scholenorganisatie irrelevant. "Het initiatief om naar het restaurant te gaan is in de klas ontstaan, en waar het initiatief ook vandaan komt, je moet je als docent bewust zijn van de voorbeeldfunctie die je hebt."

Bronnen: telegraaf.nl en aanamstelveen.nl.

Laatste nieuws