NL EN
DONEER NU!

Gedistilleerdsector lobbyt voor herstart Alcohol & Health Forum

1 oktober 2019

Gedistilleerdsector lobbyt voor herstart Alcohol & Health Forum De Europese gedistilleerdsector heeft Stella Kyriakides, de beoogd EU-commissaris voor gezondheid, opgeroepen het European Alcohol & Health Forum nieuw leven in te blazen. Dat Forum is inactief sinds 20 gezondheidsorganisaties besloten eruit te stappen.

"Het herstarten van het Europees Alcohol & Health Forum is de beste manier om de vereiste samenwerking tot stand te brengen. Voorafgaand aan de hoorzitting in het Europarlement, roepen wij Kyriakides op om dit te doen", aldus Ulrich Adam, directeur-generaal van spiritsEUROPE, de lobbyclub van de gedistilleerdsector.

De gezondheidsorganisaties hebben eerder laten weten dat zij van mening zijn dat je de alcoholbranche geen platform moet bieden dat hen in staat stelt het alcoholbeleid te beïnvloeden. "We zullen ons krachtig verzetten tegen alle stappen die erop gericht zijn om het bedrijfsleven te betrekken bij het formuleren van beleid en van gezondheidsboodschappen", zei Mariann Skar, secretaris-generaal van Eurocare, destijds namens de gezondheidsorganisaties.

Vandaag liet Eurocare weten eerder te hebben aangegeven het structureel overleg met de EU-commissaris te willen voorzetten om alcoholgerelateerde schade aan te pakken. Eurocare verzoekt de nieuwe EU-commissaris om aandacht te besteden aan de "vergeten link" tussen alcohol en kanker. Daarbij verwijst Eurocare naar het Europese Kankerplan dat deel uitmaakt van de missie van Kyriakides voor de komende 5 jaar.

Bronnen: euractiv.com en euractiv.com.

Laatste nieuws