NL EN
DONEER NU!

Ierland gaat nieuwe etiketteringsbepalingen bij WTO notificeren

1 februari 2023

Op een bijeenkomst over Europe’s Beating Cancer Plan in het kader van het Zweeds voorzitterschap heeft Ierland bekend gemaakt dat de voorgenomen nieuwe etiketteringsbepalingen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) zullen worden genotificeerd. Over het feit dat Ierland dat nog niet had gedaan, zijn recent vragen gesteld in het Europarlement.

Enkele weken geleden heeft de Ierse ministerie van Volksgezondheid gemeld dat de Europese Commissie heeft besloten geen bezwaar te maken tegen de Ierse wetgeving die gezondheidswaarschuwingen op verpakkingen van alcoholhoudende dranken verplicht stelt. Het gaat onder meer om een waarschuwing over de relatie tussen alcohol en kanker. Een dergelijke verplichting wordt gezien als een technische handelsbarrière.

De ambtenaren van het Ierse ministerie van Volksgezondheid hopen dat de nieuwe etiketteringswet na de notificatieprocedure bij de WTO over enkele maanden bekrachtigd zal kunnen worden. Dat betekent dat de waarschuwingsboodschappen medio 2026 volledig ingevoerd zullen zijn, iets later dan oorspronkelijk voorzien.

Bronnen: politico.eu en europa.eu.

Ierland gaat nieuwe etiketteringsbepalingen bij WTO notificeren

Laatste nieuws