NL EN
DONEER NU!

Voetbalclubs boos op Elburg vanwege boete

28 juni 2018

Voetbalclubs boos op Elburg vanwege boete Elburger SC en DSV'61 willen het nieuwe alcoholconvenant van de gemeente Elburg vooralsnog niet ondertekenen. De clubs zijn zeer teleurgesteld over het doorzetten door de gemeente van bestuurlijke boete van €1360 omdat ze niet scherp genoeg zijn geweest in het vragen naar een ID-bewijs aan jongvolwassenen.

Ze vinden het zuur omdat ze elk jaar weer moeten puzzelen om de begroting rond te krijgen. Maar vooral ook omdat de kantinevrijwilligers op deze wijze ontmoedigd worden in hun inzet voor de club en het plezier in hun vrijwilligerswerk.

Volgens de clubs had het anders gekund en gemoeten. De gemeente Elburg heeft een boete opgelegd zonder met de clubs in gesprek te gaan, terwijl er in 2015 een alcoholconvenant is afgesloten. "Een convenant heeft dan blijkbaar geen enkele status", reageren de clubs verbitterd.

Wethouder Willem Krooneman, verantwoordelijk voor het convenant, heeft begrip voor de verenigingen. "Maar ik snap de burgemeester ook. Hij handhaaft een alcoholbeleid dat is vastgesteld door de gemeenteraad."

Bronnen: veluweland.nl en omroepgelderland.nl.

Laatste nieuws